Vad är support?

Senaste träffen var i tisdags och vi var bara tre stycken. Inte helt oväntat så här mitt i sommaren. Vi diskuterade processer och distinktioner kring funktionshöjningar och support. Olika saker kräver olika behandling t ex om man kör kanban, men hur skiljer man på olika saker? Vad menar en kund som vill att en liten funktionshöjning ska göras som support? Ofta betyder det ju helt enkelt att det är prioriterat och den vanliga processen tar för lång tid.

Vi listade bl a upp följande distinktioner: 

  • användare / beställare
  • användarfel / vårt fel
  • stoppande för användaren / effektivitetshöjande för användaren
  • rättning som kräver deploy / rättning som inte kräver deploy

Användare som har gjort fel och behöver hjälp hör ofta ihop med att det är stoppande för användaren, men det leder inte till deploy av rättning eftersom det inte är fel på det vi tillhandahåller. Typisk support.

Effektivitetshöjande åtgärder är något som beställs av person med rätt att prioritera vad som ska göras. Det är typiskt inte stoppande och kräver ofta deploy. Detta är utveckling.

När vi har gjort fel så kan det vara stoppande för användaren, men rättningen är ”bakläxa” på utveckling och det kräver ofta deploy. Alltså är det mer utveckling än support, men det görs ofta som supportärende pga att det är mindre overhead och administration kring support.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s